2012. március 28., szerda

Tatár bifsztek


Ez az étel a millió dolláros kategória. De néha jár. Mi most így csináltuk.


A tatár


Hozzávalók:

1 kg darált marha bélszín
3 fej vöröshagyma
fokhagyma, ha valaki így szereti
2 púpozott evőkanál mustár
3 tojássárgája
2-3 dl olívaolaj
só, bors
édes nemes pirospaprika
Worchester szósz (az épp nem volt itthon, így erős paprika szószt adtunk hozzá)

vaj
pirítós

A bélszínt egyszer átdarálta a hentes, de még egyszer itthon is átküldtük az aprítón. Ettől krémes, kenhető állagú lett a hús. Miután belecsurgott az olívaolaj, hozzáadtuk a 3 tojássárgáját, a pépes vöröshagymát, a mustárt, a sót, a borsot és a piros paprikát és alaposan összedolgoztuk. 

Kenyeret pirítottuk hozzá, amit mindenki vérmérsékletének megfelelően megkent vajjal és a már kész bifsztekkel.


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...