Itt van a lusta vacsora édes párja, a lusta ember(lánya) csemegéje.
A póréhagymás krémsajtos tekercshez csak a kiolvadt leveles tészta felét használtam fel. A másik fele viszont nem végezhette a kukában, ezért fahéjas tekercs lett belőle. A múltkori szilvás gombóc után még maradt saját gyártású fahéjas porcukor (a nádcukrot ledaráltam és összekevertem frissen őrölt fahéjjal. kérném a gasztro Nobel-díjat :-P).
A póréhagymás krémsajtos tekercshez csak a kiolvadt leveles tészta felét használtam fel. A másik fele viszont nem végezhette a kukában, ezért fahéjas tekercs lett belőle. A múltkori szilvás gombóc után még maradt saját gyártású fahéjas porcukor (a nádcukrot ledaráltam és összekevertem frissen őrölt fahéjjal. kérném a gasztro Nobel-díjat :-P).
A tekercsek, íme.
Fahéjas tekercs |
Hozzávalók:
25 dkg leveles tészta
ízlés szerint fahéjas porcukor
1 tojás
A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
A felengedett leveles tésztát lisztezett felülten 2-3 mm vékonyra kinyújtottam, majd bőkezűen és egyenletesen megszórtam a fahájas porcukorral. A szélein 1 centis csíkot szabadon hagytam, itt lekentem tojással. Ez azért kellett, hogy jobban összeragadjon a tészta a tekeréskor. A tekercset kb. 2 centi szélesen felszeleteltem és sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztattam mindet. Állva, nem fektetve.
23-30 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése