2013. szeptember 17., kedd

Almás zellerkrém leves sajtos pirítóssal (társszerzői fénykép prömier)


Hát idáig is eljutottunk - lefényképeztem a művemet. Bár a leves mellett nyilván a kép minőségén is lehetne csámcsogni, de azt ugyebár nem illik.

A zellerkrémleves egészséges, könnyű, ráadásul pillanatok alatt elkészíthető. Almával pedig még pikánsabb is.


Almás zellerkrémleves


Összetevők:

1 nagy zellergumó
1 nagy savanykás alma
só, bors, méz
A habaráshoz janga kefír és liszt, nomeg egy jóadag petrezselyem.

A zellert és az almát megpucoljuk, az almát kimagozzuk. Nagyobb kockákra vágjuk az összetevőket, és feltesszük annyi vízben főni, hogy kényelmesen ellepje. Sózzuk, borsozzuk a levest, majd mikor minden megfőtt, tűzről, lapról levéve összeturmixoljuk az egészet, jó pépesre, hogy ne maradjon darabos. Ezt követően behabarjuk: jangakefírt és lisztet összekeverünk, belerakunk sót, borsot, mézet és jó sok petrezselymet (arányokat senki ne kérdezzen, szemre csináltam, az összeturmixolt alap sűrűségéhez mérten). A habarást beleöntjük, az egészet újra rotyogtatjuk, de nem sokáig, épphogycsak kialakuljon a végső textúra. Közben pirítósra sajtot rakunk, majd sütőben rápirítunk kicsit, hogy a sajt kellemesen elolvadjon, a kenyér pedig izgalmasan ropogjon.

Jó étvágyat mindenkinek ehhez a forró finomsághoz az őszi estéken. (A díszítéshez két csöpp tökmagolajat is felhasználtam.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...